"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Monday, 15 April 2019

Buffet Ramadhan Hotel Le Quadri


Assalammualaikum dan selamat petang semua. 


Pada 5 April 2019,  Hotel Le Quadri telah mengadakan media Review bagi buffet Ramadhan 2019. Saya telah diberikan kesempatan untuk sama-sama terlibat di dalam acara yang meriah tersebut. Dengan ini mari saya kongsikan bersama anda ceritera di malam kejadian.


Bertemakan Buffet Ramadan Kampungku 


Buffet Ramadan ni akan diadakan pada 6 May - 3 Jun 2019. Ada 1001 Juadah Istimewa dengan pertukaran menu pusingan yang berlainan isnin hingga jumaat.


Lokasi : Le Quadri Hotel KL , Cheras ( Waze Le Quadri Hotel)
Harga Dewasa RM78
Harga Kanak-Kanak  dan Warga Emas RM34

Promosi
50% promosi 5 hari pertama 6-10 Mei 2019
20% early bird baucar sebelum 10 Mei 2019 (11 May-30 May 2019)
2+1 promosi 3 hari berakhir 31 Mei - 2 Jun 2019.

Untuk Tempahan sila hubungi Amy 011-25543114


Hidangan Menu Utama 
Masih mengekalkan ciri kepelbagaian pada setiap hari, hidangan menu utama juga sudah pastinya akan menarik.


Sup Tulang Gear Box 




Kambing bakar golek


Mee Kari Sedap Meletup rasa manis pedas sedap kuahnya.

Nasi daging dimakan dengan sup gear box sedap sangat

Nasi Ayam

Pilihan Nasi Dhall , Nasi putih dan lauk pauk 










Pulut makan dengan Daging



Bubur Lambuk 


Roti John


Tidak kurang hebat juga tawaran menu-menu bagi seleksi pencuci mulut antaranya



 Cendol, Abc & Ice Cream
 Aneka kuih-muih
 Kurma, Jeruk, Dodol , kacang Semua ada.




 Rojak Pasembur


Friday, 12 April 2019

Berbuka Puasa di Buffet Hidangan Terbaik Kambing di cafe Cerita kambing


Salam Sejahtera kepada semua ,

Sempena Ramadhan 2019 yang bakal tiba nanti, Cafe Carita Kambing  menyediakan Bufet Ramadhan 49 jenis Sajian Melayu, Arab, Kambing Salai di Delisha Wedding House murah dan berbaloi harganya . Pasti memikat selera anda nanti lagi lagi kambing bakarnya, lembut saja dagingnya dimakan sedap dengan sos blackpaper :)   


sambutan buffet cafe cerita kambing cukup meriah setiap tahun. Menu utama kambing bakar yang dihidangkan dengan sos blackpaper. 


Mudah je nak kesini, waze Anjung 7, Seksyen 7 Shah Alam.






Menu Utama Kambing Bakar Sos Blackpaper & Ayam Bakar Blackpaper






Tapi jangan risau buat yang kurang gemar daging kambing tapi kat sini ada juga hidangan lain yang boleh korang nikmati. Jadi boleh lah datang makan seisi keluarga.


Menu Utama Set Nasi Arab , Ayam masak merah dan Gulai Kawah Daging.













Sup Tulang Kambingnya Sedap dan Terangkat.





Laksa Johor yang menggunakan spaghetti sebagai meenya dan kuahnya pekat ditambah dengan sayur-sayuran dalamnya . Sedapnya. Jom Buka puasa di Cafe Cerita Kambing. Tempah segera, sebelum promosi diskaun 20% tamat.




CAFE CERITA KAMBING, SEKSYEN 7 SHAH ALAM

Kanak-kanak RM25 (7-12 tahun)
Dewasa RM49.90
Warga Emas RM39.90 (60 tahun)

Tempahan sebelum 3 Mei 2019 akan dapat diskaun 20%

Venue : Delisha Wedding House by Cafe Cerita Kambing, Anjung 7, Jalan Zirkon B7/B Shah Alam
.


Tempahan :
0192816308 (Pn Yan)
01131760227 (Chef Zack)
0107898798 (En Zamri)

Tuesday, 22 January 2019

Blouse Fesyen Plus Size di kedai online Zucca Butik


Assalammualaikum semua, Hi! :) Hari ni saya nak kongsikan Kedai online yang menjual blouse wanita plus size yang murah dan muslimah trendy.

Saya sekarang ni lepas beranak dan menyusu baby memang susah sangat nak pilih baju  kat kedai, bila berkenan masuk fitting room try blouse tak muat , walaupun dah pilih size besar. Masuk tahun baru nak berbaju baru cuci cuci mata terjumpa instagram https://www.instagram.com/zucca.butik/







Zucca butik ni macam2 pilihan fesyen ada, design lawa lawa bajunya. Geram rasa nak borong semua je. RM39 sahaja mana nak dapat kan kat tempat lain. Free pos pulak atas RM100 .

Apa lagi saya pujuk2 suami shooping la baju. Suami kata pilihlah 3 free pos. Baru bayar hari ni lusa dah sampai senang cerita fast delivery. Service tiptop. Memang puas hatilah really love it nak repeat order lagi! :) Highly Recommended. Size pun tepat. Ada free gift eye mask and facial mask.







Bajunya sangat selesa,kain sejuk tak panas , sekarang ni lak cuaca panas.. Material kainnya lembut senang bawak travel baju tak cepat kedut.


Sesuai dan highly recommended untuk badan yang bersize 42, 44, 46 yang susah cari size di kedai . Shopping sekarang di zucca butik ok! :)


Jom cuci cuci mata di website https://zucca.com.my/ ada banyak pilihan confirm rambang mata :) Dekat Shopee Cari Zucca.Butik.



Korang boleh juga whatsapp di : 017 329 7822

Monday, 14 January 2019

Jus Homemade Alam Natura campuran bahan asli semulajadi


Assalammualaikum, baru baru ni saya ada mencuba Jus Homemade Alam Natura. Bahan bahannya dari campuran Khasiat semulajadi , gabungan dari Lemon, Madu, Halia, Kurma, Cuka Epal dan Bawang Putih.

Alhamdulilah saya dapat rasakan berat makin ringan,lebih bertenaga , daya fokus lebih kuat sebab ada anak ni kadang cepat lupa  . kita share khasiat khasiatnya, sangat bermanfaat untuk kesihatan kita ;-

LEMON

  • baiki kulit terkupas
  • kurangkan berat badan
  • Merawat tekanan darah tinggi
  • cegah kanser
  • Melawan masalah kelumumur
  • kulit muka lebih berseri
  • Tingkatkan sistem Imun
MADU
  • Tingkatkan sel darah merah
  • Menghilangkan Batuk
  • Kawal kadar gula dalam darah
BAWANG PUTIH
  • Merendahkan kolestrol
  • Mencegah penyakit jantung
  • Menurukan risiko kansel
  • Menstabil Gula dalam darah
  • Menurunkan tekanan darah tinggi
HALIA
  • Elakkan demam dan selesema
  • Membantu mengeluarkan angin dari badan
  • Kuatkan Sistem Imun
  • Bantu atasi masalah pernafasan

CUKA EPAL
  • Melegakan sakit tekak
  • Membantu masalah penghadaman
  • Menurunkan kolestrol
  • Kawal gula dalam darah


KURMA

  • Merawat masalah usus
  • Baik untuk kesihatan jantung dan tulang
  • Menguatkan Ingatan





SIAPA FOUNDER

Encik Zahrul Alam

Encik Zahrul Alam yang lebih selesa dipanggil uncle mengolah resepi dan mengamalkan minum ramuan jus ini sejak 2 tahun lepas kerana untuk mencegah diri dari menghidapi penyakit masalah jantung. 5 daripada 6 abangnya ada masalah jantung. Setelah merasa keberkesanan ramuan jus ini akhirnya terhasil jus alam natura ini untuk memudahkan semua orang mendapat khasiat yang sama.



KISAH BENAR PENGGUNA ALAM NATURA

Pengalaman pengguna
  • Makan apple cider campur lemon turunkan kolestrol jahat mendadak.
  • Tekanan darah turun selepas consume botol pertama
  • Kencing manis turun

CARA PENGGUNAANYA ?

  1. Goncang sebelum minum
  2. Satu sudu besar pagi dan malam
  3. Untuk Gastrik - selepas makan
  4. Satu botol sama dengan 40 sudu makan dan boleh bertahan selama 20 hari

Jus ni sebagai preventive measure . Prevention is better than cure. Setiap penyakit ada ubat kecuali mati. Allah tak jadikan tumbuhan dan ternakan secara sia sia melainkan ada manfaat kepada manusia.


Untuk details hubungi uncle alam .




Monday, 10 December 2018

Perangkap Lipas Kereta

Assalammualaikum semua,

Hari ni nak share sikit, korang mesti ada masalah macam saya ni lipas merayap rayap dalam kereta, tak senang dibuatnya lagi lagi penggeli lipas. Rasa macam boleh tunggang terbalik kereta sebab lipas merayap sana sini kan...

Hari tu ada jalan jalan ke ECONSAVE kajang , pergi ke tempat penyembur nyamuk , Alhamdulilah rezeki Allah nak tunjuk jalan penyelesaian terjumpa benda ni.

Day 1


Day 2

Lagi banyak datang gerak2 lagi . Seram sejuk tengok lipas tu semua, suami yang tolong bukak tutup benda ni , nasib saya je yang takut suami biasa kalau idok xdapat bayangkan terjerit jerit la dalam kereta hahaha.


Kalau niaga , ada kawan bagi cadangan. Spray semburan Nano & spray Bygoon tapi busuk sikit la. Ni hasilnya.