"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Monday, 5 September 2016

Buffet Seafood Galore Hanya di Retro Cafe, Vivatel Hotel


Pakej Seafood Galore pada hari Jumaat dan Sabtu sahaja bermula jam 6 petang sehingga 9.30 malam. 
Harga yang  sangat berbaloi dengan apa yang disediakan iaitu RM88 nett dewasa dan RM48 nett untuk kanak-kanak bawah 12 tahun. Tempat yang sangat selesa tenang sangat berpuas hati :)



Semua seafood segar segar, oyster dia rasa lemon juice kat atasnya sedap sangat. Memang menyelerakan , chefnya pun sporting belaka. hee .. Berkali kali tambah dibuatnya. 






Yang ni siapa suka makan kari kepala ikan dengan roti dicicah kari. sedap! ada juga yong tau fu  seafood semua. Dunia Seafood la senang cerita! :D












                                                   Salmon pun ada :)






                              Ada 3 pilihan spagheti dengan sosnya .. 
                                    bahan bahan utamanya seafood, pilih saja nak apa
                                                      








Ketam, kerang, udang galah nak bakar boleh, nak steam boleh.. 
dah la harga berpatutan banyak pula pilihannya.








                                                   Nyum nyum, sungguh menyelerakan!

Pada yang naik public transport jangan risau ok Vivatel Hotel ni Nearby lrt Miharja je, korang boleh naik jambatan dari lrt je.



Untuk maklumat lanjut boleh dapatkan detail kat bawah ni…
Tel: 03-9205 8888
Website: www.vivatel.com.my
Facebook: VivatelKL

Thursday, 9 June 2016

Photoshoot kbba raya - hebatnya sesebuah komuniti

1st time  join photoshoot ni, kali ni dengan family kelab blogger ben ashaari memang mantop letop semuanya masha Allah.


Pertama sekali , terima kasih pada abang ben founder kbba9 , sebab bagi peluang sertai photoshoot raya kbba9 dan penaja yang menaja photoshoot kbba9 =) 

Senarai Penaja 
Lokasi : MATIC

PhotoG : ABANG DINO & LALA HUSNA
Lala Husna :- Amazing Muslimah photoghrapher 



Baju / Jubah / Instant Shawl Blogger Wanita
Makanan
Banner & Props


Jubah Blogger Lelaki


Pin Hijab
FB : VONAISH
IG : VONAISH

Make Up Artist ( MUA )
Senarai Penuh Instagram MUA ( Make Up Artist )
Rita Rahman @ritarahmanmua
Wiwin @makeupbywinwin
Fetriany Laribe @fetriany
Farizsha @farizsha_mua
Nana@put3ratnasari
Alkazam@alkazamdacute
Mimie Zoll@makeup_mimiezoll
Rai@raihana.basar
Mojie @iamizuansani
Aresue @aresue86
Syud@syuhada_said
Maryam@wearemarymary
Erin Lokman@makeup_bye
Hasliza @_violetgrape
Farina@farinabasneemakeup
Fida Ramli @byfidaramli
Wanie @wanie_touch
Rose @byrmroses
Zana Zack @zanazack

Muka blogger blogger kbba lepas di touch up dengan MUA masing2 , Masha Allah . cantiknya .. saya pun masih tak percaya "This is me?" haha.




Ni MUA yang touch up muka saya sis Erin Lokman




Tak lupa juga blogger razzwey yang ajar kami posing2 maut , betul2 praktik ni masa kelas fotografi hari tu . hehe.. letopzz!
Nah saya kongikan hasilnya : -

                                                  terasa feeling di awang awangan ni . hahaha

 Jom layan gambar photoshoot hari tu :-









 Meriah ya amat, bestnya dapat berkumpul ramai2 ahli kbba9 , kuatkan silaturrahim antara kami, ada yang 1st time saya jumpa kat sini,. heee. yeyy, saya suka saya suka , lagi lagi semunya sporting ! Harap dapat jumpa lagi macam ni akan datang ^_^








Thursday, 24 March 2016

Projek raya kolaborasi terbesar ELLE ZADA X SAM SYATILLA 2016

Elle Zada jenama yang bukan asing lagi bagi industri fashion muslimah yang menekankan konsep patuh syariah. 

Kelmarin (20 March 2016) , saya dan  rakan rakan blogger kbba ke salah sebuah hotel di Bukit Bintang bagi melihat sendiri sidang akhbar kolobrasi Projek Raya Elle Zada x Sam Syatilla 2016.


Majlis dihoskan oleh Heliza Helmi dan Nik.. Masing masing mengayakan jubah Elle Zada yang terkini. Cantiknya ! patuh syariah pulak tu barula champion kan! boleh bawak solat terus.





Sempena musim perayaan tahun ni Elle Zada berkelaborasi dengan Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin melahirkan projek yang dinamakan Projek Raya ELLE ZADA x SAM SYATILLA 2016.


Majlis diserikan dengan kehadiran Dato’ Normaziah dan seterusnya merasmikan majlis.


Majlis dimeriahkan lagi dengan kumpulan Bar-risan. Demokan baju ELLE ZADA X SAM SYATILLA ni datang dari fabrik yang sangat berkualiti, selesa, tahan lasak dan tidak mudah koyak walaupun buat planche. Ini barulah champion kan!

Dengan bertemakan 'Sediakan pakaian kemenangan , Fokus Ibadah Ramadhan' , sebanyak 60 koleksi baju raya yang merangkumi baju kurung moden , abaya , baju melayu , kurta , jubah wanita dan lelaki bakal dipasarkan tidak lama lagi.





Kombinasi idea menampilkan ciri-ciri sotistikated, moden namun kekal praktikal. Ilham Sentuhan Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin ini menyerlahkan personaliti peribadi selebriti ini bercitarasa tinggi.


Fabrik yang dikeluarkan ini dari fabrik yang berkualiti dan premium. Satu koleksi yang wajib ada untuk raya tahun ni, 

Harga yang ditawarkan pun sangat berpatutan, 
  • Koleksi premium bermula dari harga RM150-RM250
  • Koleksi Premium eksklusif dari harga RM299-RM599


Design-design yang bakal dipasarkan :-
Antara koleksi projek raya Elle Zada X Sam Syatilla 2016

Baju  berpasangan  bagi yang nak sedondon masa raya nanti:-







Antara koleksi projek raya Elle Zada X Sam Syatilla 2016 
bagi lelaki Jubah,Baju Melayu dan Kurta :-









Antara koleksi projek raya Elle Zada X Sam Syatilla 2016  
bagi wanita Jubah dan Baju kurung Moden :-










Dalam projek ini ELLE ZADA dan Sam Syatilla membuka kolaborasi kepada masyarakat umum untuk bersama menjayakan kempen pemasaran ini. Kolaborasi ini unutk mewujudkan keluarga bisnes yang besar untuk kongsi bersama hasil dari projek ini. Ahli keluarga bisnes ini terbuka kepada semua dan menawarkan 20% pulangan dengan bermodalkan hanya RM150.


Sasaran seramai 650 agen menjelang JUN 2016 nyata mengejutkan apabila Projek Raya ELLE ZADA dan Sam Syatilla 2016 ini menerima lebih daripada 6000 permintaan untuk menjadi keluarga bisnes dan 1200 lebih daripadanya telah berjaya mendaftar. Sampai hari ni , permintaan masih bertalu talu masuk dan masih ramai ingin menyertai keluarga bisnes Projek Raya ELLE ZADA x SAM SYATILLA 2016.Latihan dan sokongan keusahawanan diberikan percuma kepada semua ahli keluarga bisnes projek ini.


Korang nak tahu, da buka dah pre-order start 20 Mac 2016 sampai 30 April 2016. 
Setiap item yang di-order akan mula di pos secara berperingkat bermula dari 1-8 Mei 2016,bergantung kepada kesediaan stok.

Kelebihan pre-order , semasa tempoh tu korang akan dapat potongan RM20 dari harga asal.kalau tungu masa puasa baru nak beli memang boleh tak dapat beli sbb sold out punya! hehe..

Syarat untuk dapatkan potongannya korang kena beli melalui agen.

Pelbagai pilihan designs dan warna untuk semua ahli keluarga! Ada rekaan untuk lelaki, wanita dan kanak-kanak.

Harga untuk Pakaian Perempuan
KOLEKSI HARGA ASAL HARGA PRE-ORDER

1. Baju Kurong RM209=RM189

2. Jubah RM199=RM179


3. Abaya RM229=RM209

Carilah agent yang sudah sah berdaftar untuk membeli hari ini juga!


Link list agen untuk potongan RM20 off

http://www.ellezada.com/pages/senarai-ahli-keluarga-bisnes-elle-zada-x-sam-syatilla-2016







                                 Menepati Syariah, Selesa dan tahan lasak. ! 
"Sediakan pakaian kemenangan , Fokus Ibadah Ramadhan". Ini barulah Champion! 




Nak tahu info lanjut anda boleh hubungi :-

Butik : ELLE ZADA PRINCIPLE BOUTIQUE
YOUR TUDUNG LABUH EXPERT!
No 12 & 12A Ground Floor Dataran Wangsa 1,
Dataran Wangsa Melawati, 53300, Kuala Lumpur.