"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Friday, 12 October 2018

PENCINTA KUCING TAPI RUMAH PENUH DENGAN BULU GUNALAH CUCKOO

KHAS UNTUK PENCINTA HAIWAN

 "PENCINTA HAIWAN" yang sering menghadapi masalah









-HABUK
-BAU
-BULU BERSEPAH DI LANTAI

Saya ada jalan penyelesaian bagi 3 masalah anda

PENAPIS UDARA C MODEL
-sedut bulu kucing.
-habuk.
-bau & asap rokok.
-virus & bakteria.
-berkaitan dengan pencemaran udara.

Malahan dapat membantu pernafasan paru-paru dalam badan kita dan anak-anak sekeluarga yang ada:
-astma
-resdung
-selsema & bersin waktu pagi.











HANYA SERENDAH RM60 SEBULAN
1. 7-Level Filtration
2. Cuckoo Plasma Ionizer
3. Futuristic Features - Voice Control & Smart Timer
4. 3-Way Dust Indication - Index Display,
5. Energy-Saving Efficiency
6. Certified with the Clean Air Mark by the Korean Air Cleaning Association
7. Room Care Function
8. Voice Guide ( 4 Language )
9. Cleanliness Indicator 6-Color
Plasma Ion
Free Service up to 7 Years
Warranty up to 7 Years
#Anywhere #Anytime

www.wasap.my/60162789125
#MaryamUsahawanCuckoo


Monday, 24 September 2018

FARM IN THE CITY SERI KEMBANGAN



Hi Assalammualaikum guys, sihat? 

Sempena Hari Malaysia baru baru ni, kbba9 mengadakan family day dekat Farm In The City Seri Kembangan. Parking kat sini percuma je dan pergi pagi tak jam dan parking pun senang dekat dengan entrance. Kalau korang nak datang waze je taip Farm In The City. 

Bawa baby paling seronok sebab baby teruja nak tengok haiwan , sebab penglihatan bayi dalam proses berkembang kan selalunya dalam flash card.  Uniknya dekat Farm In The City ni berkonsepkan haiwan jinak dan manja yang hidup dalam habitat semulajadi dan suasana kampung Malaysia. Sakinah selesa dan langsung tak meragam kat sini, lagi lagi jumpa haiwan.



eh sakinah, belum lagila masuk mana ada haiwan situ hahaha


Sebelum masuk ke dalam tu kita bergambar ramai ramai dulu, lama rasanya tak jumpa geng2 blogger kbba, rindu .



                                                                               Family KBBA9
                                                                                                        Credit Pic :
                                                                   http://facebook.com/kerex.studio
                                                                       http://kerex.zenfolio.com/


1st time datang sini rasa seronok lagi lagi dengan suami dan anak,  merasa sendiri pengalaman berada di petting zoo. Beza dengan zoo yang biasa kita pergi sebab di sini kita boleh mendekati dan memberi makan kepada haiwan- haiwan. Percuma sahaja bagi burung,ayam,ikan makan.


                                                     



Yang bestnya sini ada tour guide yang membantu dan memberi penerangan sepanjang kami berada di sana.

Harga Tiket Farm In The City. 



Ada family package juga 2 Dewasa 2 Kanak Kanak RM109.00 je korang , Harga yang berbaloi untuk yang berkeluarga.



        Giant Turtle

                                                             Alligator Snipping Turtle


Yang ni digelar kura-kura pemalas makan sekejap dan tidur sepanjang hari

                             Tak kelip mata betul sakinah ni, teruja betul tengok ikan itik depan mata ya,cantik cantik besar lak tu

                                                               Rumah burung merpati
                                    Pertunjukan burung kakak tua, jinak sangat burung-burungnya

Hello parrot saya sakinah, how are you? parrot tu jawab Hi.
                                                                 Burung Helang

                                                          Sakinah, tu ayam kokokok


Yang ni pula Alpaca, bulu haiwan ni biasanya digunakan untuk membuat karpet, baju sejuk.

                      Yang comelnya elok kawan kawan dia tengah makan, dia boleh pula dok selfie

                                                          Black-tail Prairie dog

Memerang
                                                                             Meerkat
                                                        Musang tengah tidur.





Racoon ni comel sangat , kita bagi makan dia sentuh sentuh tangan, lembut je tangan rasa nak bela pun ada 
Kangaroo segan segan nak keluar 


    Comel sangat kambing ni, ikut je kita kemana lepas bagi makan, senyum senyum kat kita balik. 
Kambing Jamnpari,  Spesis Tertua.

Next time nak bawa lagi baby gurl ke sini, tunggu besar sikit..


Waktu Operasi

Isnin - 10.00am hingga 6.00pm
Selasa - TUTUP kecuali cuti sekolah dan cuti am
Rabu - Jumaat - 10.00am hingga 6.00pm
Sabtu & Ahad - 9.30am hingga 6.00pm
Cuti Sekolah & Cuti Am - 9.30am hingga 6.00pm

Untuk maklumat lanjut boleh ke :

Farm In The City
Jalan Prima Tropika Barat,
Bandar Putra Permai,
43300 Sri Kembangan,
Selangor.
Tel : 03 – 8941 2099/3099
Facebook : Farm In The City
Instagram : @FarmInTheCityMalaysia