"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Sunday, 10 June 2012

hari yang sesak di pasar masjid jamek..

sebelum kami melangkah ke pasar masjid jamek..
kami akan baca doa ini.
ya Allah, kami berlindung daripada membeli barang-barang yang bukan keperluan kami. dan kami mohon ya Allah jauhila aku dari hasutan syaitan.
-syaitan mahu manusia leka dan boros..so, kena hati2.

kdg2 tu, dorg pelik melihat saya yang x beli ape2, hanya sekadar teman mereka,^_^ ..
hihi..

penuh dan sesak, ada juga org yang membantah bersih bukak gerai , dan suruh rakyat sign.. amboi2..

mula2, kami melangkah ke KFC.. makan dulu,, dorg kruk3x. hihi..
 KFC pun sesak jgk.. semua lapar.haha

-kami pergi ke pusat pakaian hari2, (carik baju t-shirt labuh ) -raidah dan yayah., jln2 di pasar mlm (terserempak adik adila) , dan di top girl (raidah beli jubah harga RM60) dan yayah dan farhana beli blouse.. saya tukang tengok je.. berbaloi2.. ^^ , tol? susah nak dpt harga murah skrg dan longgar.. =(


  Alhamdulilah, perkembgn raidah yang sgt menakjubkan.. ^_^ terima ksih ya Allah,
                        jubah die beli.berbaloi2.
                                  baju muslimah yg raidah beli.... ^^ di pusat hari2.


-hari yang ceria bersama sahabt-

*sitti maryam as-siddeeqah-

No comments:

Post a Comment