"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Saturday, 21 July 2012

bertawakal la kepada Allah

'





di atas ni , sekolah yang telah mendidik ku =)

spm
2008- diberi tanggungjwb memegang jwtn badan kebajikan dan kaunseling dan bendahari class... -kewangan , haha

sekolah menengah agama arab ilmi,, 2009, sejarah hidup. diberi tanggungjwb menjadi bendahari class,-kewangan lagi.haha

pengerusi pss dan pengerusi sains dan maths .. Alhamdulilah, macam family rasa dengan ajk-ajk ni dan dengan ahli-ahli...

dan hubungan dengan ajk, ahli-ahli, rakan-rakan sekelas, ni berterusan sampai ke hari ini.setelah 2 tahun meninggalkan zaman sekolah tarbiyyah ini... Alhamdulilah. Allah letak saya belajar 11 tahun di sekolah ini.. supaya dah besar nanti terdidik dengan ilmu agama, dididik dengan suasana tarbiyyah islamiyah ,..

dan apabila jatuh , mudah bangkit semula,.. suasana buruk akan kurang effect pada diri apabila kita ditarbiyyah,

kini, 2010-2014, doakan saya belajar bersungguh-sungguh menjadi akauntan profesional yang banyak memberi kesan pada umat islam,. dan menjadi dai'e mujahadah..

saya memegang jwtn kewangan sahaja ,, =)
saya ditakdirkan Allah s.w.t, mahir dalam akaun berbanding teman-teman seperjuangan spm dahulu..kini, Allah meletakkan saya di kolej poly tech mara belajar ACCA. doakan saya berterusan menjalankan dakwah di sini..

berat tanggungjawab, dan akan ditanya kelak akan apa yang telah diamanahkan.. *self reminder , takutnya..
ada hikmah disebaliknya teman-teman.


memerlukan kesabaran , ketabahan yang kuat dengan kos ni..dengan susah nya nak dapat guide tarbiyyah, ..
teman-teman ramai yang sibuk pada belajar.. tiada komitmen bagi diorang untuk berdakwah lagi.. kena kuat
walaupun sorang diri.. takpa., Allah kan ada. ! Alhamdulilah..
dan
kerana mungkin juga kos ni berbeza dengan kos lain, 100% final sahaja.. errk,,
kena struggle , lagi-lagi mara sekarang cakap, ambil 2 subject kena pass dua2 , 1pass pun x bole,, kalau tidak kena gantung pengajian
dan sara hidup , means nak bayar duit pengajian kena kerja .. tiba-tiba sahaja mara buat keputusan begini, sebelum ini ok ja.. susah sangat2 teman-teman. :"(
i
apakan daya, kita kena teruskan, bangkit.. *my ido now amin idris, because dia ambil undang-undang, n then 
masuk bidang lain.. so kita ada ilmu akaun dan ilmu agama,, i wanna to be motivator..^^ insha Allah..
ilmu dan pengalaman yang sedikit ni, akan ku bagi manfaat pada orang lain..

insha Allah..
bertawakal kepada Allah ^^
doakan saya berjaya ja..


saat kamu bermalas-malasan 4000 pesaingmu sedang belajar, ingat tu !!! *always in mind.. =)

salam ramadhan 1433
 —

No comments:

Post a Comment