"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Sunday, 15 December 2013

event blogrrr 14/12/13 di MIECC

Bismillah,

Awesome event dari harian Metro & blogrrr

  • Main game pecah belon
  • Main game bola beracun
  • Jawab soalan-soalan dari harian Metro *bawa balik lebih 5 biscuit *_*
  • Newspaper free
  • Bersenam poco-poco dengan Iqram Dizly
  • Banyak booth blogrrr lebih 130 ^_^ =ambil sedikit tips dari mereka yang buka booth ni. =)
  • Belajar Technique2 marketing business from seminar by lushe tea
  • Banyak tips berguna dari http://kedairugby.blogspot.com/ dari tawau sabah


Tips yang dapat daripada event blogrrr 

  1. From Nisa Kay penulis blog terkenal & Iqram dizly Artis malaysia untuk blogger
  • Jadi diri sendiri 
  • Digalakkan menulis sesuatu yang positif berbanding negatif
  • jadilah orang yang dikenali & disengani
  • jujur
  • memberi komen pada individual yang negatif dengan cara yang berhikmah
  • berfikir sebelum menyampaikan sesuatu
  • displin masa & jadual harian
  • Keburukan jadi fofular = orang nak tahu peribadi hidup kita, walaupun sekecil-kecilnya , taasub dengan orang ,jadi tak selamat , 
  • Kebaikan jadi fofular =Luas networking
  • Orang akan simpan apa yang kita tulis, copy paste , walaupun kita dah delete benda tu = berjaga2lah sebelum kita menulis sesuatu.
    2. kenapa guna Dot.com/Dot.my by MYNIC
  • Shorter name orang senang ingat

Alhamdulilah, 
Terima kasih blogrrr.
Hopefully lepas ni buat lagi event macam ni okay =)
sangat best dapat kenal dengan Ikon (blogger) yang hebat-hebat dalam penulisan .


sekian,
Maassalamah .
assiddeeeqah

1 comment: