"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Monday, 16 December 2013

Jom kita Travel ke Homestay banghuris & Avani Sepang Goldcoast Resort, Sepang

Bismillah,


Pada 15/12/2013 berpeluang ke Avani Sepang Goldcoast Resort, Sepang & Homestay banguris, perjalannya lebih kurang sejam dari kuala lumpur mengikuti program lawatan media ke Bagan Lalang Selangor bagi menyemarakkan lagi industri pelancongan negara menerusi program Voluntorism

 Avani Sepang Goldcoast Resort, Sepang
1st sekali kami pergi ke Avani Sepang Goldcoast Resort, Sepang.@nama lama Gold Coast Morib Resort
Subahanallah , cantiknya Avani sepang Goldcoast Resort sepang..
Tempat yang sangat selesa + cantik untuk melancong ^_^



                                                             Majlis Menandatangani MoU 


                                                                


Homestay Banghuris

Pukul 12.30 habis acara perasmian , makan tengahari sekejap. Alhamdulilah, makanan sedap-sedap, =).

selepas itu, kami bertolak ke homestay banguris.

Antara Aktiviti menarik yang boleh dibuat di Homestay ni memancing ikan, makan makanan tradisional, pergi melawat ladang rebung & ladang getah.



 Kami disambut dengan kepak-kepak kepung kepung by homestay banghuris. Terima kasih, Homestay banghuris.

                                                   1st time minum Air kelapa, sedap! =)
                                                & makan durian , manis+ sedap! =)
                                                     memancing ikan guna pelapah kelapa sawit
                                                      Rubber Tapping


                                      kami dapat mencuba sesuatu yang baru , menoreh getah.
                                     Dapat merasai bagaimana penoreh getah mencari rezeki.
                                   
                                               
                                               ladang Rebung , sangat cantik tempatnya.
                                       
                                                                             Media Team

                                           kami dimeriahkan suasana dengan songs by
                                                                      IQWAL HAFIZ
                                                   (sandiwara cinta, jamal abdillah, dan firman)

                                                           lebih kurang this song tapi ni
                                          sandiwara cinta by piano cover IQWAL HAFIZ
                                                       

 you guys nak tahu siapa IQWAL HAFIZ ni? 
banyak rewards dia dapat antaranya :-)

IQWAL AWARDS

1)'THE BEST INTERNATIONAL ARTISTE AWARD' In World Best Talent, KODAK Theatre, Los Angeles, U.S. (IQWAL represented Malaysia) 
2) 4 GOLD MEDALS In WORLD CHAMPIONSHIP OF PERFORMING ARTS in Hollywood, Los Angeles. (IQWAL represented Malaysia) 
3) 1 SILVER MEDALS In WORLD CHAMPIONSHIP OF PERFORMING ARTS in Hollywood, Los Angeles. (IQWAL represented Malaysia) 
4) 1 HOLLYWOOD INDUSTRY AWARD In WORLD CHAMPIONSHIP OF PERFORMING ARTS in Hollywood, Los Angeles. (IQWAL represented Malaysia) 
5) 'THE MOST PROMISING ARTISTE IN ASEAN' In 'ASEAN Golden Melody Festival 2011' in Ho Chi Minh City, Vietnam. (IQWAL represented Malaysia) IQWAL Albums : 'IQWAL 09'(June 2009) and 'IQWAL 1 Malaysia' (in 6 languages) published by Empire All Star Event launched by Datuk Seri Utama Dr. Rais Yatim, The Minister Of Information, Communication & Cultural of Malaysia at Istana Budaya Kuala Lumpur in February 2010. 
6)IQWAL can sings in 16 languages: Italian, Spanish, Mexican Latin, Tagalog, Arabic, Hindi, Thai, Korean, Japanese, Cantonese, Mandarin, Tamil, Malay, Kadazan, Iban and English

Alhamdulilah hasil dari event ni =)

1)Memerhati ciptaan Allah,subahanallah. Allah berfirman dalam surah Surah al-'Ankabut (29) ayat 20.
"Katakanlah : Berjalanlah di muka bumi, maka perhatikanlah bagaimana (Allah) memulai penciptaan (makhluk), kemudian Allah menjadikan kejadian yang akhir, sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu". (contoh -> Ladang pokok Rebung Ladang pokok getah )
2)Jalinkan silaturrahim 
Allah berfirman di dalam Al-Qur’an surat Al-Hujurat ayat 13
Hai manusia, Sesungguhnya kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa - bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal-mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia diantara kamu disisi Allah ialah orang yang paling taqwa diantara kamu. Sesungguhnya Allah Maha mengetahui lagi Maha Mengenal.


siapa yang free dan nak join voluntourism boleh apply kat sini http://voluntourism.motac.gov.my/


Sesiapa yang berminat untuk datang ke Banghuris Homestay, boleh la hubungi :

 Banghuris Homestay
    Jalan Tailong
    Kg. Hulu Chuchoh
    43950 SG.Pelek
    Sepang Selangor

    Phone: 03-31421019
    Email: banghuris_homestay@yahoo.com


sekian,
Thanks so much  #malaysianblogger #travelblogger #malaysiatrulyasia 
#motac#santaitravel #tourismmalaysia #tourismselangor
Maassalamah
Assiddeeqah.







11 comments:

  1. salam kenal ye Maryam
    pantas ye update, cayalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga ^^
      hehehe. Amboi pujian tu.

      Delete
  2. good job. moga terus sukses ya :)

    ReplyDelete
  3. masing-masing dah hapdate...huhu... salam perkenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tau xpe =) salam perkenalan juga bee ^^

      Delete
  4. salam perkenalan....sampai dah sini.....selamat maju jaya ...

    ---> banyak info tentang iqwal...hurmm hurmmm



    ReplyDelete
    Replies
    1. saidila : salam perkenalan juga..hehe. thanks ziarah blog saya.. Ameen Ameen. akak juga =)

      hehehe.tolong promote dia, saya mula-mula xkenal dia, so, mungkin juga orang lain tak kenal, so tolong promote dialah. =) haha.

      Delete
  5. Haiiiii..Cakkk!!
    done follow sini no.67
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiiii. Cak balek. hahahah. salam kenal. =) In sha allah i will follow ur back. =)

      Delete
  6. dah jadi blogger femes!
    sebelum ni, macam mane boleh join event tu?

    ReplyDelete