"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Thursday, 17 April 2014

Travel to ladang alam warisan Adat warisan melayu diketengahkan

 Assalammualaikum :)

Biar Gambar Berbicara



Tradisi melayu kan memang suka berpantun kat sini banyak sangat pantun pantun.
Riana Maya and sebahagian team ladang alam warisan menyambut kedatangan kami dengan tradisi melayu silat tradisi 

 Teknik memanah secara sunnah kami diberi peluang belajar teknik memanah menggunakan 3 jari  yang tengah untuk menarik busar panah . 
                  Rusam yeayy dapat tgk dekat2 and bagi makan tau :D
           belajar cara membuat lemang mengikut cara asal Tradisi melayu
,      kami dok dengan awan ni :D AFA suruh tengok camera tp awan tak layan, lapar agaknya :D

                                                   
  
 Ladang Alam warisan memang mengetengahkan budaya tradisi  Melayu  , kat sini korang boleh tgk semua pakai ala ala melayu zamn dulu :D
 


            AIR KANDA PULANG


1st time minum , segar sangat rasa. nak minum lagi!
      Ahmad yang berasal dari Turki menjadi  tenaga pengajar memanah & berkuda di LADANG ALAM WARISAN
.   Semua anak panah yang dilepaskan tepat pada sasaran dan sangat laju.

 Demonstrasi makanan tradisional bahulu ,Guna biji kelapa bakar oo, tak tahan bau dia sebenarnya :D maklumlah orang bandar yang jarang masuk kampung XD


korang boleh tengok kat sini, Ada tempat Aneka haiwan :D meh kita kasi share :D






     Apa la 2 blogger baju biru tu buat kat situ :D















                                 Jom belajar memanah dengan berkuda :D
               Hebat gila !
               Faris dan pojie peminat tegar buaian :D

                                      jyeahhh !



Jutaan terima kasih kepada friends of negeri Sembilan dan Tourism Malaysia jemput kami ke LADANG ALAM WARISAN  :)

LADANG ALAM WARISAN
Jalan Masjid, Kampung Tengah,
71500 Tanjong Ipoh
Negeri Sembilan





No comments:

Post a Comment