"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Friday, 12 September 2014

Bersama Mu'adz Dzulkifli di fitmalaysia

FitMalaysia

7/9/2014
Dataran Merdeka.
Misi : Rakyat Malaysia sihat dan cergas.


Fit muslim

Mu'min yang kuat itu lebih disukai berbanding mu'min yang lemah.
Bak kate pepatah arab "al aqlus salim fi jismi as salim"(akal yang cerdas datang dari tubuh yang cergas)

siapa pernah dengar lagu raihan? :D
"“Ingat 5 perkara Sebelum 5 Perkara” SIHAT Sebelum SAKIT MUDA Sebelum TUA KAYA Sebelum MISKIN HIDUP Sebelum MATI LAPANG Sebelum SEMPIT.

sentiasalah rewind lagu ni. boleh remind diri kita selalu :D.


Nak cerita ni, saya join fitmalaysia pada 7 September yang lepas ni.

Masuk lari 5km.
Terbaik dari tempat yang practice di desa park city.
Bukit tinggi amat. 4km je mampu. 1km jalan. tapi dah nak sampai tu, poyo sikit lari. :D

selepas lari , rehat jap. Makan pisang dengan team #24fitchallenge.



Bodycombatt
Dah ada tenaga sikit. Masuk bodycombatt pula. Huhu. best! macam taebo. Ummi saya hari-hari buat! Tabik spring. dah 25tahun ! Amazing tak. lama tak training taebo . terkejut muscle. dari basic-advanced. kalau kat rumah saya pakai basic je. huhu. 45minutes ke - 1hour.

ni contoh :


lepas bodycombatt try Masuk Reebookchallenge




Reebookchallenge

Cabaran Reebook ni  kena buat squat dan push up cecah lantai dalam masa 60saat. silap tak kira.














result : biasa-biasa je. Best try! keep it up!

Mu'adz Dzulkifli Penyanyi dan Host Tv Alhijrah

Lepas tengok keputusan masing masing. saja tengok kepoweran #fit yang lain.

Ternampak seorang lelaki ni, tak ingat siapa nama. artis kot.
hehe, Muka familiar.

Ingat-Ingat balik Mu'adz Dzulkifli pernah perform di pentas #twinsoffaith. Haibat orangnya!
Lagu lagu hadis yang memberi manfaat pada pendengar dan anaknya pernah join pertandingan Al-quran, she win :D Masha Allah.

Last-last jadi geng.

Dia masuk reebookchallenge juga. #fitmuslim yang hebat! cuba mencabar diri!

tapi akhirnya kaki dia sakit. sebab tak warm up betul betul.:D hehe. tapi power , kiraan saya boleh guna jari tangan dan sikit jari kaki , dia sampai tak leh nak dikira dengan jari tangan dan kaki. :D walaupun terkandas anda tetap power! contoh terbaik #fitmuslim






 

 



EzDietChallenge

kami mencabar diri masing masing demi chappati.
Tahan Squat 30saat dapat chappati ezdiet free :D






                                   
   Bakal-bakal #fitmuslim yang hebat. Masha Allah.
     Mybig Brother, Brother Mu'adz n Brother Awe.
Mereka memang hebat .#Gymmuslim punya orang dan Macam macam join Tinju, swimming,dan lain lain,.............!

                           
Pesan saya : Minum air 8gelas sehari sama dengan 4ltr
Jaga pemakanan dan buat senaman! we can do it! and be the best muslim!.

Secara jasmaninya bersukan mampu utk menjadikan tubuh kita cergas dan natijahnya ialah akal yang cerdas.

Hari Ahad ni siapa yang berkesempatan atau tinggal di melaka #fitmalaysia pada 14/9/2014 di dataran pahlawan Melaka,
Info lanjut boleh layari di http://www.fit.my/main/content/events/melaka_20140914/15

2 comments:

  1. Thank you Maryam. Will share on my FB ya. Keep it up with #muslimfit #fitmuslimah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah. Thank you for your support brother Mu'adz. :D Together #fitmuslim :D !

      Delete