"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Friday, 24 October 2014

blogger award 2014

Assalammualaikum semua,
 #haiblogger komuniti blogger yang diasaskan oleh brother halim dan #pakjohnsteamboatbbq mengadakan blogger award bertempat di pakjohn steamboat restaurant yang terletak di wangsa walk.

Blogger award 2014




Anugerah yang mengiktiraf para blogger Malaysia dalam menghasilkan entri " food review" yang terbaik.

Anugerah ini telah mengiktiraf 22 blogger yang sertai dan mesti ada entri yang terbaik kan,
dan Anugerah entri terbaik ditempat pertama jatuh kepada saudari Nadia johari blogger lifestyle entri yang sangat unik boleh tahu berapa persegi restaurant tu. :D  , tempat kedua ellie Toh blogger lifestyle juga yang menulis dalam bahasa inggeris dan tempat ketiga food blogger terkenal mahamahu.

Majlis Anugerah blogger ini juga turut mengangkat 2 orang blogger sebagai ikon inspirasi .

1) Blogger Ishak Ismail (Food blogger yang juga daripada eXplorasa)





- blogger yang sangat tak kedekut ilmu kongsi antaranya ;-
  • Blogger kena mantapkan penulisan blog dan banyakkan main keyword tentang makanan banyak yang dicari di google search
  • Beliau juga berharap syarikat-syarikat pengusaha makanan Nampak akan potensi blogger yang  banyak peranan untuk membuat hebahan
  •  banyak dapat jemputan sekadar memberi makanan , blogger  adalah kerjaya    , tidak rugi syarikat-syarikat diluar sana mengeluarkan sedikit bajet membayar blogger untuk promosikan perniagaan mereka dalam masa jangka yang panjang,
-Ishak Ismaik juga blogger yang sudah lama dalam industry blog dan berpengalaman dalam memberi ulasan makanan yang dirasa.

2) Vlogger Azfar - Youtuber daripada #cubatry

-Vlogger Azfar beritahu setiap video yang dirakam adalah merupakan cabaran buat diri nya yang tidak berani berhadapan di hadapan camera. Azfar melalui chanel youtube Azfar82Production telah mempunyai lebih 15 buah video dan mempunyai 6246 subscriber tidak kekok lagi dihadapan video.

Tetamu jemputan dari vlogger :-

1) Kumpulan voxscape Malaysia- Azhar Mustapha dan Razak A'ai.





Majlis ini diceriakan dengan persembahan akustik yang sangat best , tak sangka suara mereka sedap dan 1st time saya dengar nama kumpulan vosxscape. hehe. :D Moga Berjaya korang  !



           Eh, ada juga tetamu jemputan vlogger shazreen fazlynda =D




Ada juga demo nak masak steamboat ni, oleh Jackie dan chef :D rupanya masak steamboat sayur letak last sekali. baru sedap. tak yah letak lama lama. dan panggang pula tak nak bagi lekat letak mentega dulu. specialnya di sini ada panggang.




Jutaan terima kasih kepada #haiblogger dan #pakjohnsteamboat di atas penghargaan ini walaupun entri tidak seberapa. kita semua adalah pemenang . Alhamdulilah! syabas!





 

 





 

1 comment:

  1. Seronok gila tgok kak yam aktif blog...nk jga...ajarkan...:)

    ReplyDelete