"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Wednesday, 23 September 2015

Nasi lemak Ganti beras perangg boleh ke?


Dah 2 Tahun tak makan nasi, beberapa orang suggestkan kat saya, makan la beras perang atau natural brown rice organic. kalau makan nasi putih asthma attack. ada kawan cakap sebab ada gluten.

Cuba makan Alhamdulilah boleh makan nasi brown rice yang takda gluten! :)

orang yang paling happy ummi saya.. *pening kepala dia sebelum ni, orang lain semua makan nasi dia nak makan apa* sekarang tak lagi! yeyy! ummi tak payah pening2 dah .

                                                      Beras nilah!

ni percubaan menu kali pertama makan , mula- mula scary. baca bismillah banyak kali! *hahaha. macam nasi tu racun lak. ni nak careful ok! haha , kita makan sengenggam ja tangan. sebab diet :D 


                                     
 ni kedua menu Alhamdulilah Asthma xda attack !

Menu ke 3 nasi lemak! lama oo tak makan nasi lemak, tapi nasi ni xda lemak sebab x buh santan jadi nasi perang takda lemak sambal!

cut-cost calori intake! banyak kelebihan beras perang ni! :D
Antaranya membantu mengurangkan berat, sesuai la untuk orang yang berdiet, pengaliran darah berjalan lancar, baik untuk jantung dan macam macam lagi!

No comments:

Post a Comment