"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Friday, 11 September 2015

Permainan Breakout Menguji Minda


Baru-baru ni saya dan team kelab blogger ben ashaari berpeluang ke Breakout Game NU sentral Kl sentral kuala lumpur.

Game breakout ni sangat menguji minda , betul betul kena fikir luar kotak dan kreatif nak keluar dari bilik tu. Semangat sepasukan memang kena ada dalam game ni... masing masing dibahagian group dan bilik tema masing masing. saya team 5. sempat ke tak agaknya korang rasa team saya keluar? 

kami team 5 dapat bilik THE TESTAMENT OF TESLA (WASIAT TESLA) . jeng jeng tunggu dulu, saya cerita apa syarat permainan breakout .

  •   Form a team -  Satu kumpulan dalam 2-8 orang                                                                          
  • Pilih bilik cabaran mengikut tema yang diminati
  • Pilih watakc yang setiap darinya ada kelebihan masing-masing - Light bringer, time render, scholars, lock master, merchant, atau oracle
  • Selesaikan misi BREAKOUT dalam masa 45 minit

ni je syarat dia. alaa kacang je :P. yang penting kita enjoy!

ok sambung balik bilik yang kami dapat ni  wasiat tesla, game ni 
 nak kembalikan cahaya ke dunia sambil menyelami detik-detik gelap hidup Nikola Tesla, seorang pencipta sistem bekalan elektrik pertama dari Amerika-Serbia


masing masing dibahagikan tugas .
saya- time render
zarin-lock master
bella- Light bringer
ck- oracle
Husband bella- Merchant


Razzwey tanya korang, agak agak team kami berjaya tak?





wuwuw, sedih kami tak berjaya, kami berjaya selepas 45 minit , hahaha. lagi sikit ja , terpaksa la kami kena dok dalam dunia kegelapan tanpa bekalan elektrik ni sampai mati ..  kesian nikola tesla huhu. 



Masa dalam ni,
semua masalah lain semua lupa, sebab saat minit detik bergerak tik tok tik tok 
nak kena lepaskan diri dari kegelapan!  masa dalam ni semua support each other.

macam macam cara kami kena fikir lepas satu pintu, pintu lain lak, kena usaha sampai jumpa jalan nak keluar dari dunia gelap , kena cari kunci untuk lampu, dalam peti ada lagi soalan , kena cari jalan sampai dapat. Menguji minda yang amat !!!!

paling lawak , terhantuk kepala lalu terowong yang kecik. T_T maknanya apa kat sini! maryam kena kurangkan lagi berat =D *tetibe .


 jom semua kita uji minda kita di breakout ni, lepas cuba mesti rasa nak pergi lagi !!!

Harap pasni dapat main lagi dengan depa di bilik yang lain!!! 


kesimpulan game ni.
setiap persoalan ada penyelesaian. jangan lari dari masalah dan jangan cepat putus asa!




jyeahhh kami kelab blogger ben ashaari berjaya buktikan yang kami ni kreatiffffff  dengan senyuman !!! 

Untuk info lebih lanjut , sila layari www.breakout.com.my.

lepas penat perah otak ,lapar lak kita pergi makan dulu di KRR dengan KBBA blogger kak sue, uzu, faizal, najeeb, ck dan razzweey :) bertambah meriah KRR bila adanya kehadiran KBBA! =D











2 comments:

  1. Ruginya xdapat join... Ingt bawak aktiviti fizikal.... Terbaik la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugi Allene tak join :P , mmg terbaik dan best cari jawapan! haha

      Delete