"Jadilah seperti pohon rendang yang berbuah; dibalingkan dengan batu, tetapi diberikan buah sebagai balasan." ~Hasan Al-Banna~

Monday, 15 February 2016

Belajar Hijabista dengan Perunding Imej Azlia Idha

Alhamdulilah, diberi kesempatan berdepan belajar style hijab dengan cikpuan azlia idha dan tahu imej tudung apa yang sesuai dengan muka.

1st sekali kami diajar menilai muka masing masing, muka saya kategori square. Empat segi. haha. macam spongebob  ^_^ comel sangat. nak tahu kenapa saya empat segi kak ija pernah cakap kat saya. saya ada lekuk kat muka, katanya muka mixed arab ni biasanya muka petak and then dahi tak besar sangat. Dari situ saya rasa wow dan perasaan ingin tahu tentang penampilan diri tu membuak-buak.

Macam macam style tudung belajar , ada jugak belajar teknik nampak muka kurus. macam ni


Before menjadi hijabista, XD

ni saya masa kak ija invite ke pentas telaga biru , tutorial hijab heliza helmi, masa tahun 2013 

Antara peserta yang join kelas ni juga adalah di kalangan perunding imej jua sangat sporting, teringin juga nak masuk kelas mereka juga, ada yang perunding imej khusus bahagian korporat, make up dan macam -macam lagi. seronok sangat belajar imej ni! lebih yakin dan karisma dapat influence other jugak tau! sebab saya sebelum ni nerd sangat bahagian hijab ni! hehe, lepas nampak perubahan saya. ramai yang tanya macam mana boleh jadi cantik macam ni! hehe. saya juga belajar cara pemakaian yang elok sesuai dengan bentuk badan. bukan ngam dengan badan ya.






Sebelum join kelas ni, saya memang nak sangat ubah penampilan lepas kena tegur, 
Kerja bahagian corporat tapi pakai macam makcik , Alhamdulilah, terima kasih teguran kalian, Allah tunjukkan jalan saya dapat pergi ke kelas kelas imej perunding imej yang saya kagumi, Antaranya wawa idris, puan shuhada, azlia idha, sara hata, mary ann, 








Bentuk apakah wajah anda? 


1 comment:

  1. bestnya.. harap lepas ni berpeluang join skali...

    ReplyDelete